Hotelli Seurahuoneen salaisuus / The Secret of Hotel Seurahuone

Hotelli Seurahuone on mitä hienoin hotelli. Koko henkilökunta on ylpeä työpaikastaan, joka on sisustettu tyylikkäillä huonekaluilla ja joka tarjoaa runsaasti eri palveluja. Hotelli Seurahuoneesta löytyy myös jotain, mitä muista hotelleista ei löydy  ̶  salaisuus, jonka saavat tietää vain hotellissa vierailevat asiakkaat.

Hotelli Seurahuoneen salaisuus on osallistava musiikkiseikkailu, jossa kierretään Hotelli- ja ravintolamuseon perusnäyttely Palveluksessanne! musiikillisen tarinan mukana. Osallistujat pääsevät Hotelli Seurahuoneen vieraina tutustumaan suomalaiseen matkailu- ja ruokakulttuuriin laulamalla, soittamalla ja leikkimällä hotellin henkilökunnan kanssa. He oppivat muun muassa, minkälaisia koneita käytetään ruoanvalmistuksessa, kuinka pastaa valmistetaan ja mitä erilaisia mausteita on olemassa.

Iiris Tarnanen on luonut teoksen musiikkipedagogiopintojensa lopputyönä yhteistyössä esiintyjien Iina Kotolan, Erja Mesimäen ja Juuso Wariksen kanssa. Teoksella hän on tutkinut yksittäisen esityksen mahdollisuuksia elämyksellisenä oppimistilanteena sekä sitä, kuinka monipuolisesti yleisö voi osallistua esitykseen.

Esitys on taltioitu 9.5.2014 Helsingissä Hotelli- ja ravintolamuseossa, jolloin yleisönä on ollut päiväkoti Laivurin esikouluryhmä opettajineen.