Biograph

Iiris Tarnanen is a musician and music educator living in Helsinki Finland. Iiris Tarnanen aims to create holistic performances where her skills as a cellist, singer and dancer are integrated. Her music has been described versatile, unique and profound.

Iiris’s debut album The Day I Was Born was released in March 2021. The compositions on the album draw on themes from inner devils to the excitement of unknown, new adventures. Touching stories, shameless attitude and strong emotions are all communicated through the music.

Iiris Tarnanen on helsinkiläinen muusikko ja musiikkikasvattaja. Hän työskentelee esiintyen, säveltäen ja opettaen. Hänen pääinstrumenttinsa ovat laulu ja sello. Iiriksen musiikkia ja esiintymistä on kuvailtu monipuoliseksi, ilmeikkääksi ja häpeilemättömäksi.

Iiris on osuuskunta Musiikkiteatteri Kapsäkin jäsen. Iiris haluaa edistää  ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteutumista sekä henkistä ja fyysistä hyvinvointia taiteen keinoin. Maaliskuussa 2017 hän osallistui tasa-arvoista avioliittolakia juhlistaneeseen Vihdoinkin vihille -tapahtumaan.

Iiris opiskelee paraikaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Global Music -linjalla. Aiemmin Iiris on tehnyt opintoja klassisessa musiikissa, musiikkipedagogiikassa, kulttuurituottamisessa sekä jazz- ja teatterimusiikissa. Hän on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 erikoistumisalanaan varhaisiän musiikkikasvatus ja taiteen soveltava käyttö. Opinnäytetyökseen Iiris sävelsi, käsikirjoitti ja ohjasi Hotelli Seurahuoneen salaisuus -nimisen musiikkiteatteriteoksen helsinkiläiselle Hotelli- ja ravintolamuseolle.

Iiris on työskennellyt musiikkikasvattajana, kuoronjohtajana ja musiikkiteatterileirien vetäjänä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2013. Hän on esiintynyt useissa lapsille suunnatuissa musiikkinäytelmissä (mm. Hanhiemon laululipas, Kiljusten Herrasväki) ja keikkailee Taikametsä-lastenyhtyeessä. Hän on myös työskennellyt yleisötyön tuottajana Kapsäkissä sekä yleisöyhteistyön tuottajaharjoittelijana Sellosalissa ja Suomen Kansallisoopperalla.

Iiris rohkaisee kaikkia  nauttimaan ja löytämään riemun taiteen parissa!