Biograph

Iiris Tarnanen is a musician and music educator living in Helsinki Finland. Iiris Tarnanen aims to create holistic performances where her skills as a cellist, singer and dancer are integrated. Her music has been described versatile, unique and profound.

Iiris’s debut album The Day I Was Born was released in March 2021. The compositions on the album are inspired by the path of life. Lyrical themes draw from inner devils to the excitement of unknown, new adventures. Touching stories, shameless attitude and strong emotions are all communicated through the music.

Iiris is passionate about diversity in music and life. She likes to take part in versatile projects including topics of equality, ecology, social well-being and science.

Iiris Tarnanen on helsinkiläinen muusikko ja musiikkikasvattaja. Hän työskentelee esiintyen, säveltäen ja opettaen. Hänen pääinstrumenttinsa ovat laulu ja sello. Iiriksen musiikkia ja esiintymistä on kuvailtu monipuoliseksi, omaperäiseksi ja häpeilemättömäksi.

Iiriksen ensialbumi The Day I Was Born julkaistiin maaliskuussa 2021 (Eclipse Music). Albumin kappaleet ovat saaneet inspiraationsa elämän polulla kasvamisesta aiheena mm. mielen sisäiset pirut sekä uusista seikkailuista innostuminen.

Iiris haluaa työskennellä monipuolisesti taiteen parissa ja tukea taiteen kautta mm. tasa-arvoa, ympäristöarvoja, sosiaalista ja henkistä hyvinvointia sekä tieteen kehitystä.

Iiris viimeistelee paraikaa maisteriopintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Global Music -linjalla. Aiemmin Iiris on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa erikoistumisalanaan varhaisiän musiikkikasvatus ja taiteen soveltava käyttö.

Iiris on osuuskunta Musiikkiteatteri Kapsäkin jäsen, jossa on opettanut vuodesta 2014 lasten musiikkiteatterileireillä. Hän myös keikkailee Taikametsä-lastenyhtyeessä ja Middle Eastern Orchestrassa.