Rakkaudesta

TUTKIMUKSIA RAKKAUDESTA
19.2.2018

Olen juuri sanonut ystävälleni, että minua kiinnostaa tutkia, mitä on rakastaminen.

Minua kiinnostaa tutkia, mitä on rakastaminen. Ja siksi haluan nyt kirjoittaa julki pohdintojani.

Ihmisten välinen sosiaalinen rakkaus on minulle tärkeä asia. Toisten aito kohtaaminen, kuuleminen ja ymmärtäminen mahdollistavat yhdessä toimimisen. Vältymme energiaa vieviltä konflikteilta, kun olemme avoimia toisillemme ja ilmaisemme mitä koemme ja tarvitsemme.

Rakkautta on läsnä ihmisten välillä monella tavalla. Olen huomannut rakastavan läsnäolon kaikissa muodoissaan tuovan paljon merkitystä omaan elämääni. Rakkaus on itselleni iso tarve ja minulla on paljon rakastavaa energiaa.

PÄIVÄN KYSYMYS: Miten rakkaus ilmenee elämässäni tällä hetkellä?

Minulle rakkaus juuri nyt on sitä, että voin soittaa kämppikselleni ja kysyä: ”Moi, oletko kotona, voisinko kotiin tullessani saada sulta hetken aikaa? Kaipaisin sitä, että saan keskustella ja halata.”

Minulle rakkaus on sitä, että koulun käytävällä näen väsyneen ystävän, ja voin tarjota hänelle halauksen tai hymyn tai heittää vähän läppää, jotta tämä piristyy.

Minulle rakkaus on sitä, että sanon suoraan, että harmittaa ja tuntuu pahalta, jos siltä tuntuu. Että otan vastaan kaikki tunteet ja ajatukset sekä itseltäni että muilta. Että hyväksyn ja jaan.

Minulle rakkaus on sitä, että ystävä sanoo suoraan, että ei pystykään tapaamaan tai että ihastus sanoo, että on ihastunut johon kuhun toiseen. Että minulle ollaan rehellisiä, että puhutaan totta. Olemme kaikki sen arvoisia, että meille kerrotaan asiat niin kuin ne ovat.

Minulla on paljon rakastavia ihmisiä lähelläni, ja olen siitä äärettömän kiitollinen. Asun kuuden ihmisen kodissa, joka pursuaa sosiaalista rakkautta. Saan rakkautta en pelkästään kodin asukkailta, vaan myös heidän läheisiltään ja yhteisiltä ystäviltämme

Olen siitä onnekas, että arkeni päivät vietän opiskellen paikassa, jossa meillä kaikilla on yhteinen rakkaus musiikkiin ja sen kautta paljon kiinnostusta myös toisiamme kohtaan. Musiikkitalon seiskakerros on minulle kodikas ja turvallinen paikka.

Joka päivä ympärilläni on useampi ihminen, joka osoittaa välittävänsä siitä, kuinka voin, ja joka nauttii minusta juuri sellaisena kuin olen. Joku jolle voin kertoa suoraan, mitä ajattelen ja koen. Jolta voin pyytää huomiota ja läheisyyttä.